7 Kasım 2012 Çarşamba

yoğurtlu karnıbahar

alışveriş yaparken gördüğüm karnıbahar paketini düşünmeden hop atıverdim sepete... bayılırım yemeye, ama hiç pişirmemiştim.. alırken gözümün önünden önce yoğurtlusu, sonra kızartması uçuştu, ağzımın suları aka aka eve geldim...

dün akşama kısmetmiş pişirmek.. e benim bey sevmiyo karnıbaharı, mecbur onun evde olmadığı zamanı bekledim.. kızartsam mı haşlasam mı derken bu aralar zaten maksimumda sağlıklı yaşam sürecinde olduğumdan haşlamaya karar verdim... internetten yoğurtlu karnıbahar diye arattım, ilk çıkan tarifteki gibi bi güzel attım içi limon suyu ve su dolu tencereye karnıbaharları (ki neredeyse bi kiloya yakın olduğunu farketmedim bile, nedense pişerken çekip küçüleceklermiş hissiyatı yaşadım)...

onların haşlanmalarını beklerken tuhaf bi koku aldım... lan.. tamamen unutmuşum bu meretin pişerken evi nasıl dehşet kokuttuğunu! hemen bi internet araştırması daha.. buyrun size püf noktalar:

- kaynama suyunun içine 2 kaşık sirke dökebilirsiniz...
- tencerenin kapağına yarısı suda, yarısı kapakta kalacak şekilde bir dilim ekmek koyabilirsiniz...

ben her iki yöntemi de denedim.. hatta yetmedi ekmeği komple haşlama suyuna attım.. ama sanırım geç kaldığımdan hiçbir işe yaramadı, klasik yöntem cereyan usulü ev havalandırmasıyla çözebildim bu ufak problemi...

haşlandıktan sonrası çok kolay... hop süzün malzemeyi, bi taraftan da sarımsaklı yoğurdunuzu hazır edin, sonra bi güzel karnıbaharlarınızı yoğurtlayıverin... yalnız benim gibi abartmayın, tek kişi için bi kilo karnıbahar haşlamayın. onlar pişerken çekmiyolarmış canlarım, haberiniz olsun...

bundan sonraki hedefim tabi ki kızartması.. en kısa sürede tecrübelerimi sizlerle de paylaşma ümidiyle gençler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...