16 Ekim 2013 Çarşamba

peynirin ev hali

eveett, bugünkü tarifimiz evde peynir yapımı gençler :)
ama sanmayın ki evde çeşit çeşit beyaz peynirler, ezineler, kaşar peynirleri yapıcaz… tabi ki hayır, en acemi usta ne yapar: en basiti neyse onu :) yani gençler, evde lor peyniri yapıyoruz :)))

utanmadan bunu büyük bi başarıymış gibi anlatıcam şimdi size :) çünkü sanırım dünyanın en basit işi bu olsa gerek. ama ben internette tarif arayıp yaptığım için ilk lorumu, bunu da bi başarı öyküsü olarak burada tarifleyip yazmaya karar verdim tabi ki :)

(kahkaha prof'u yiğit özgür'den)
öncelikle, insan niye evde lor peyniri yapar :) 
tabi ki ilk cevap evde ek gıdaya geçmeye çalışan bi bebe varsa :) 
ikinci cevap evde bol bol süt var ama peynir yok, canınız da börek istedi, e o sütler neden lor peyniri olup böreklerinizi süslemesin diymi? :) sanırım başka da bi sebebi yok. 
bi dakka ya, bi de aslında sanırım insanlar sütleri kesilince o kesik sütleri lor yapıyolar… ulen, sanırım zaten lor peynir süt kesiği demek… hmmm evet şu an bi aydınlanma yaşadım ama neyse, bu aydınlanmayı hiç yaşamamış gibi ben bi tarifleyeyim şu lor peynir yapımını :)

malzemeler:
günlük süt
limon

evet sadece bu kadar :) peki napıyoruz, sütü fıkır fıkır kaynatıyoruz. taşmaya başlar gibi oldu mu hop içine limonu sıkıveriyoruz. üstünde top top lorlar toparlanmaya başlayana kadar sıkıyoruz limonu… azcık daha fıkırdatıyoruz bu lorlanmış sütü... sonra altına bardak koyduğumuz bi tülbente döküyoruz cezveyi. lorun suyu tamamen bardağa akana kadar bekliyoruz. sonra lorları tülbentten alıyoruz.

işte bu kadar :)

sonra da aman yaleppim ne kadar da yetenekliyim diye evde böbürlenerek gezebilirsiniz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...