
onların haşlanmalarını beklerken tuhaf bi koku aldım... lan.. tamamen unutmuşum bu meretin pişerken evi nasıl dehşet kokuttuğunu! hemen bi internet araştırması daha.. buyrun size püf noktalar:
- kaynama suyunun içine 2 kaşık sirke dökebilirsiniz...
- tencerenin kapağına yarısı suda, yarısı kapakta kalacak şekilde bir dilim ekmek koyabilirsiniz...
ben her iki yöntemi de denedim.. hatta yetmedi ekmeği komple haşlama suyuna attım.. ama sanırım geç kaldığımdan hiçbir işe yaramadı, klasik yöntem cereyan usulü ev havalandırmasıyla çözebildim bu ufak problemi...
haşlandıktan sonrası çok kolay... hop süzün malzemeyi, bi taraftan da sarımsaklı yoğurdunuzu hazır edin, sonra bi güzel karnıbaharlarınızı yoğurtlayıverin... yalnız benim gibi abartmayın, tek kişi için bi kilo karnıbahar haşlamayın. onlar pişerken çekmiyolarmış canlarım, haberiniz olsun...
bundan sonraki hedefim tabi ki kızartması.. en kısa sürede tecrübelerimi sizlerle de paylaşma ümidiyle gençler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder