2 Nisan 2013 Salı

yılın ev hanımı adayından zeytinyağlı barbunya

sadece yılın annesi değil, yılın ev hanımlığına da aday olmak istiyorum!
evet o benim!

bugün kendimi aştım. akşam yemeğine misafir çağırdım. bunda ne var derseniz, bilen bilir:
1-tembelim!
2-yemek konusunda acemiyim!
3-üstüne üstlük henüz bi aylık taze bi anneyim!

valla benim ufaklık sakin olunca bana da bol bol vakit kalıyo... ben de misafir çağırdım. yaparım pilavımı, yanına da et sote, oh misler gibi yeriz dedim... sonra bi hamaratlık tuttu mu beni... benim acemi koca zeytinyağlı barbunya sevdiğini söylemişti geçende, yav yapıvereyim bari ne olacak ki dedim...

sonuçta akşam yemeğinde gayet memnun kalmış arkadaşlar :)
hatta bu yılın annesi-yılın ev hanımı muhabbeti de misafirlerimden bıdık teyze tarafından instagramda bu yazıdaki fotoğraf eşliğinde yapıldı...

zeytinyağlı barbunya tarifine gelirsek...



önce barbunyamın poşetli olduğunu söylemek isterim. ayıklamakla uğraşmadım. dondurulmuş barbunya kullandım...
barbunyaları bi güzel bi saate yakın haşladım...
sonra yarım soğanı minik minik doğradım..
bi tane büyükçe havucu dörde böle böle kestim...
2 tane domatesin kabuklarını soyup küp küp doğradım...
bi tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı döküp altını yaktım... yağ kızınca soğanları attım... onlar yumuşayınca havuçları, hemen arkasından domatesleri ekledim... domatesler iyice ezilip eriyince bi saat haşlanıp süzülmüş barbunyaları ekledim... sonra da yemeği hafifçe geçkin kaynamış su koydum... tuzunu da attım... kapattım kapağını, yarım saat pişirdim...

sonuç: gayet yapılası ve yenesi bi zeytinyağlı barbunya...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...