31 Ocak 2015 Cumartesi

Fırında kabaklı havuçlu mücver


Malzemeler
1 kabak
1 havuc
1 sogan
Yarim bardak un
Sut
Tuz
1 yumurta

Kabagi guzelce yikayip kabuklarini soy. Sonra rendenin iri kisminda rendele. Sogani da rendele. Ikisini bi guzel sık ve suyunu at. Ustune havucu rendele. Rendeleme bitince yumurta, un, sut ve tuzu koyup karistir.(tam bugday unuysa oncesinde unu elemeyi unutma)
Icine biraz da zeytinyagi koy.

Firin tepsisine yagli kagit koy ve bu karisimi guzelce incecik yay.
Firini alt ust 180 dereceye ayarla ve at firina...

Ustu kizarinca (yaklasik 15 dk falan suruyo) kapat.

Firinin kapagini actiginda icerisi mis gibi kokacak, sasirma.

Cocuguna yaptiysan kendini kaptirip hepsini sen yeme. Birak biraz bebe de yesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...