21 Nisan 2010 Çarşamba

acemi böreği


bu işler kitap okuyarak olmuyomuş..
ya da okuduğun kitap yemek kitabı olmalıymış..

gaza geldim, gittim fırın aldım. hem de börekçi fırınlardan!

küçücük evde kocaman börekçi, bence on numara oldu!

işte size hemen ilk acemi tarifim, ama bence denemeyin :)



1. fırınımızın börek tepsisi olmayan dikdörtgen tepsisini yağlıyoruz.

2. bir yumurta, biraz süt, biraz da yağı bi kasede çırpıyoruz (önemli olan göz kararı kısmı, o göz zamanla doğru karar verecek, inanıyorum)

3. aldığımız hazır yufkayı bi kat seriyoruz, çırptığımız karışımdan döküyoruz, peynir koyuyoruz. bi kat daha yufka seriyoruz, karışımı döküyoruz, peyniri koyuyoruz diye diye 4 kat çıkıyoruz :)

4. üste, kalan karışımı boca edip, 10 dakika 200 derecede ısıtılmış fırına atıveriyoruz.

5. saniye saniye pişişini izliyoruz (özellikle fırın yeniyse ve ilk böreğinizse daha heyecanlı oluyo)


yarım saat sonra fırından aldığımızda çıkan sonuç:
üstleri kıtır kıtır olmuş, ayrıca hiç kabarmamış, incecik bir peynirli börek :)

bence evde bu tarifle denemeyin :)

ama acemi işi çok lezzetli olurmuş, oturup hepsini bi kerede yiyoruz :)

bu acemi tarifinin özlü sözü:
"benimle kaşık atma" by cincon

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...