27 Kasım 2011 Pazar

etli butlu bir yemek: tavuk!

benim gibi mutfak acemisi bi insanın yemek tarifleri içeren bi blog açması nasıl bi deli cesaretidir düşünmek lazım. sırf bunun üzerine bile bir blog açabilirim :)

blogla ilgilenmeyeli nerdeyse 1,5 sene olmuş. aslında her türlü acemilik bu blogun amacı ama madem ki ilk fikir yemekti, 1,5 sene sonra ilk yazı yine yemekle ilgili olsun.

her akşam ne pişirsem ve yedikten sonra da dağ gibi biriken bulaşık derdi olmasa yemek yapmak zevkli iş aslında. 

acemi usta olarak ben, yazmayalı patatesli yemekleri aştım, etli butlu yemeklere geçtim. patates her daim hayat kurtarır, ama tavuk da sevdiğimiz bi besin.

hele pratik bi tavuk yemeği var ki akıllara ziyan, mideye şenlik...
malzemeleri eve giderken alıyorsunuz, eve vardıktan yarım saat-40 dakika sonra yemeği sindiriyor oluyorsunuz, bu derece yapımı kolay ve yemesi hızlı :)

eğer yemeğin yapımını merak ettiyseniz buyrun yazının devamına...

malzemeler; tavuk fleto, krema, kaşar peyniri ve cips (tercihen ruffles)

yapılışı da şu şekilde:

-önce tavukları bir güzel haşlayın (takribi 20 dakika)
-onlar haşlanırken siz kaşarı rendeleyedurun.
-fırın tepsisine yağlı kağıdı serin, haşlanan tavukları tepsiye güzeeellceee yerleştirin. her tavuğun üstüne krema sürün, kremanın üstüne rendelenmiş kaşarları ekleyin. en üste de cipsleri ufalayın.
-sonra hop, önceden 220 derecede ısıtılmış fırına yerleştirin tepsiyi.
-yaklaşık 10 dakika sonra (kaşarlar kızarınca) fırından çıkarın.

yemesi de toplamda 3 dakika falan sürüyor. 

haydi afiyet olsun o zaman...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...